sayang selamanya...

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, December 31, 2009

salm tahun baru 2010

salam tahun baru buat semua teman..
tahun baru dtg lagi..
slmt tinggal tahun 2009..
namun,masih byk lg impian 2009 yg blum tercapai..

mcm biasa ler bila masuk tahun baru,mula ler nk pasang azam baru..
tp slalu nyer byk yg x selesai bila masuk tahun baru..
namun,apa salahnye aku nk gak pasang azam baru 2010..

  1. aku nk usaha habis2n nk turunkn berat badan..hehehe..bukan apa,aku xnk alasan berat badan jd punca aku sukar dpt anak(dh letih dgr ckp doktor..huhu)
  2. aku nak b'juang sama ngan adik aku utk dptkn best result dlm SPM2010..siap ko dikk...no excuse nak malas2 study lg..
  3. nk jd isteri solehah(dulu x sgt..hehehe),supaya sentiasa dsayangi suami selalu dan mengekalkn hubungan cinta kami..
  4. ape lg ek???(cukup2 ler tu)
dah ler tu...makin byk nanti takut x terlaksana plak..hehehe
semoga semua impian ni tercapai..
doakn ye supaya impian kat ats tu bukn impian kosong belaka...
hahahahaha..
InsyaAllah..

Wednesday, December 30, 2009

sinetron tbaru yg aku x bleh missed!!



skrg ni aku tgh x missed tgok satu sinetron..
tp bukan sinetron indonler,sinetron dr philipines(btu ke aku eja?)..
tajuknye "Dyesebel"..
citer ni dtayangkn hari isnin-rabu kul 2-3 ptg..
tp memandgkan aku keje,so kena tgok siaran ulangannye kul 12-1pg hari yg sama..
cite ni tayang kat astro prima(105)..

cite ni ala2 citer mermaid org puteh tu tp ni version filipino...
kira layan ler gak coz aku ni mmg suka tgk fairy tale cmtu..
cite ni kdg2 tensen ngan konflik tp oleh krn hero ngan heroin nyer
cute sgt..tu yg aku rajin tgok..

so,sape yg ade masa tgk2 ler citer ni
Layannn!!!


video

Tuesday, December 29, 2009

aku bahagia...



dalam x sedar, dah setahun aku mnjadi isteri kpd Megat Indra..
seorg suami yg sgt penyabar dan x pernah mengeluh dgn karenahku yg mcm2 ni..
abg slalu tersenyum dan menggembirakan aku..
sejak dr awal perkenalan kita lg,walau banyak rintangan melanda abg sentiasa tersenyum,
memberi aku galakan utk aku trus hidup dalam dunia ni..

aku masih ingat,saat aku sakit..abg sentiasa d sisi menemaniku..
hanya abg yg yakin kita akn dpt hidup bersama..
sdgkn aku bertaruh nyawa utk itu..
apa yg pasti abg sentiasa dgn senyuman manis buatku..

bberapa bulan kita diijabkabulkan sbg spsg suami istri..
aku bahagia,doktor sahkan aku mengandung,benih cinta kita..
abg org paling bahagia dalam dunia..baru usia kandungan kita jejak 2 bulan,
mcm2 peralatn utk ank kita dh abg sediakn..aku??
dah tentu org paling bahgia saat itu..

tapi Allah maha Mengetahui..
aku jatuh d tempat kerja..usia kandungan ku dah nk masuk 4 bulan,
doktor sahkn aku keguguran..
bagai langit menghempap ke kepala..
tp apa daya ku..semua takdir darinya..
skali lg kami d uji..abg x pernh pamerkn kesedihan..sentiasa tersenyum utkku,
tp aku mgerti hati mu abg..
adikku ad bgtau "td bang long nangis..."
tp d hdpnku abg memg tabah...

shingga crita ni dtulis, kita blum dikurniakn ank lg..
tp abg x pernh putus asa..
mmberi aku dorongan..
kdg2 aku jer yg suka fikir yg bukn2..tp abg ckp
"Allah menguji pada org yang mampu..kita selalu doa nk ank yg soleh,mungkin ini bukan masanya,maybe yg gugur tu suka mlawan ckp aku pada ms depan.."
hanya Allah yang mengetahui...

walau apapun terjadi..aku syg abg..
abg,semoga kita akan bersama hingga akhir hayat..aku bahagia d sisimu...

Monday, December 28, 2009

testing upload pic..


ni aku try upload pic kat blog aku..
intan yg ajor..kalo berjaya ko dah berjaya ajor aku yg buta IT ni..hehehe


genting in memory..


ari tu aku p genting ngan hubby ngan family makcik aku..
kat sana stay 3 hari 2 mlm..kat genting permai resort..
bleh tahen ler tempatnya..kitorg sewa apartment 2 bilik..ade swimming pool..

p naik genting best lah jugak..
tp org yg x suka tempat havoc2 ni mmg kira bukan tmpt pilihan aku ler..
dan aku rs kalo ade yg tanya nk p lg x,jwpnnye NO..

aku lg suka tmpt yg rilex2 jer..mcm cameron ker,langkawi ke,@tioman..
lg best,seng dapt ilham kat sana dan dpt release tensen..

so,ni ade pic utk korang..






Sunday, December 27, 2009

sorry,tukar language ler plak..

salam..

dengn rasminya..aku tukar language blog aku kpd bahasa melayu ler,bahasa ibunda..
bukn ape,x payh ler aku buka kamus,penat ler..hehe

lgpun smenjak dua menjak ni english aku dh berkarat ler.
maybe lama x guna..saje je aku intro guna english..hahaha..

so,lepas ni senang skit aku nk ngarut dlm blog aku ni..

wassalam..

Sunday, December 6, 2009

Intro...

Alhamdulillah...today i've done create one blog for myself.. i learn it from my younger brother who is really superb in comp. technology.. sometimes i'm wondering where is my younger brother learn about all this.. we come from middle-life family, didn't have computer in our childhood life, didn't have support from our parents to joined computer class, not enough money for bought magazine about computer technologies but my superb young brother still not give up and very maniac to learn about this 'miracle' techno...

So.. i'll try my best to make sure this blog can give inspiration to new blogger like me... hehehe..
Wassalam..