sayang selamanya...

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, November 21, 2010

2 tahun usia perkahwinan kami...

assalamualaikum..

lame dah x berblog..terlalu sibuk dgn pelbagai aktiviti harian...
membuatkn aku xde masa utk ini...

walaubagaimanapun..
hari ni hari yang indah..
hari yang aku nantikan 2 tahun yg lalu..
hari ni usia perkahwinan ku telah ke angka 2..
2 tahun kami menyulam kasih bersama,
2 tahun kami berkongsi suka dan duka,
2 tahun kami mencurah rasa cinta tak terhingga...

kami tidak ke mana hari ni..
hanya di rumah..
menanti adik2 dtg ke rumah...
meraikan usia perkahwinan kami...
masak serba sedikit utk mereka...itu saje..
walau pun simple...tapi bagi aku dah cukup bahagia..
kerna aku masih bergelar isteri kepada suami tercita..Megat indra..
walau byk dugaan yang melanda tp kami berjaya...
syukur alhamdulillah...

aku bahagia mempunyai suami yg baik sepertinya..
sentiasa mendorong ku,sentiasa memahami ku..
aku berharap Allah kurniakan kami anak..
kerna kami sgt2 impikan anak2 yg dapat melengkapi hubungan kami..
yg lebih membahagiakan kami...
InsyaAllah...aku redha...
Allah yg maha mengatur dan mengetahui...

buat abg...
ayg cintakan abg sepenuh hati...
hanya dirimu yg ku dambakan..
semoga dirimu terus menjadi perwira dalam hidupku..
i love u abgggg...

Thursday, July 8, 2010

birthday my darling le plak...:-)



hari ni birthday my hubby...
dlm bulan 7 ni ramai btul yg sambut birthday dlm keluarga aku..
termasuk suami tercinta dan adikku..

atas permintaan birthday boy(hubbyku)..
tahun ni dia nak sambut birthday dia bersama-sama adik bradik nya..
so,kena ler tangguh celebration ke hari minggu ni coz nak semua ade..
so..the celebration will update next..
jd hari ni xde ler aku buat apa2 persiapan..
just masak2 biasa jer cuma semua masakan feveret dia ler aku masak..
aku masak pun semuanye lepas balik dr keje td..
lauk2 simple je..asalkan en hubby bertambah byk kali..hehehe...

kari ikan tongkol

ayam masak halia ngan lada hitam

tempe masak bening daun kunyit


lepas makan ade gak ler en hubby potong kek..
kek coklat..sendiri buat maa..mlm smlm aku buat,tp xde plak pic potong kek sbb my hubby ni mmg payah skit kalo suruh amik pic...kira bernasib baikler kalo dapat bergambar ngan dia..

home made chocalate cake

hadiah birthday pun aku dah bg masa wish kul 12 tgh mlm lg..
kali ni aku bg belt ngan wallet jer..
puas fikir nak bg ape,tp akhirnya decide bg benda alah tu..
sebab rsnya yg lama mcm dah buruk benar..hehehe..

so...my darling....


happy birthday...semoga panjang umor,dmurahkan rezeki,dan sentiasa menyayangi ayang seadanya..smoga sgala impian kita bersama akan tercapai dan terima kasih byk2 kerana sentiasa menjadi orang yg paling bermakna dalam hidup ayang...
semoga pertambahan umurmu sentiasa dirahmati Allah...
Aminnnnn...

Monday, July 5, 2010

Happy Birthday Adik....


sgt obses ngan photography..dlm toilet pun jd..


Tanggal 4 Julai 1993..
lahirlah seorang putera dalam hidup kami sekeluarga..
masa tu aku kiranye bertambah jumlah adik dlm hidup aku..
bahagia sgt masa tu..;-)

lebih kurang umur adikku ni 1 tahun 4 bulan..
mak kesayanganku menghembuskan nafas terakhir..
meninggalkan kami adik-beradik..
so,tinggallah kami adik beradik dibesarkan oleh ayah tercinta..
adik plak dijaga oleh tokwan dan cikyah..


potng kek birthday b4 pi tuisyen..
resepi ihsan drpd kak ainie..thanks kak..


kini... 4 Julai 2010..
genap umur adik 17 tahun...
16 tahun mak telah meninggalkan kami...adik plak sekarg tinggal dengan ku..
sekejap je masa berlalu..namun segala keperihan hidup tanpa mak di sisi,
memang akan jadi kenangan sampai aku mati...

Slamat Hari Lahir Adik...
semoga panjang umur,murah rezeki,dan dirahmati Allah selalu...
semoga mendapat keputusan yang cemerlang dalam SPM dan menjadi kebanggaan buat along,angah,abg indra,ayah,dan semua keluarga yg telah byk berjasa membesarkan adik...
Ingat lah adik..tanpa mereka semua kita xkan kemana..
along sayang adik forever...!!!




lame menghilang..rindu sudah untuk berblogging...

Assalamualaikum...

lame sungguh aku menyepi dr berblogging..
begitu byk tanggungjawab dan tuntutan hidup yang membuat aku xde masa nak menulis dlm blog ni...

selain dr tuntutan kerja di tempat kerja,
aku sgt aktif dlm arena bakeri ku..
ada saje tempahan daripada customer setiap minggu..
syukur,terima kasih Allah..

hari ni aku terpanggil juga akhirnya untuk meneruskan jejak dalam blog aku yg bersawang-sawang ni..(lotih den komehh..)

InsyaAllah lepas ni aku mula semula aktif berblogging...

Friday, April 2, 2010

pergi x kembali..Al-Fatihah...



salam...
mlm td perginya sorang lg seniman Malaysia yg berwibawa..
Innalillahiwainnalillahirojiun.........
kali terakhir aku tgok persembahan yg melibatkan arwah din beramboi ni.
masa Raja Lawak 4 ari tu..
semoga arwah din beramboi diletakkan di dalam golongan org2 yg beriman...
semoga rohnya dicucuri rahmat oleh Allah...
InsyaAllah...
Al-Fatihah...



Wednesday, March 31, 2010

^^air tangan isteri..penting ke?^^


salam...
menu mlm ni sotong goreng kunyit ngan sup kentang+telur..
memang best..simple je..x sampai setengah jam dah siap masak..
bg aku ape yang penting cik abg dapat mkn masakan dariku..
air tangan isteri tu kan penting..
aku nak walau ke mana pun cik abg ku pergi dia akan ingat masakan aku..
ni kira pengukuh kasih-sayang kami..
hehe..;-)

namun..
dalam kemajuan dan arus kemodenan sekarang ni..
bertambah pula dengan kesibukan isteri bekerja..
plus plak ngan restoran segera yg tumbuh bak cendawan ni..
isteri xde mase nak persembahkan air tangan nya utk sang suami..
jd..
adakah wajar isteri bersikap seperti itu..??
masih penting lg ke air tangan isteri dalam kesibukan dunia masa kini..?
fikir2kan lah..

Monday, March 29, 2010

dapurku tak berasap.. :-)

salam...
lame dah menyepi dari ber blogging ni...
kali ni aku masukkan entri pasal hari minggu ku yg lepas..

cuti minggu kali ni..
aku cuma pi shopping brg dapur kat tesco,seremban..
beli le sikit2 barang topup barang2 lame..
lepas tu terus je nak balik umah..
tp sebelum tu lunch dulu kat Restoran S2 Corner..
pekena nasi ayam penyet..
bleh tahan ler nasi ayam penyet kat sini..










mlm plak adik aku bg idea nak mkn ape..
kitorang makan oblong daging kambing+black pepper..
memang wallahhhh...
nape ek?makanan yg sedap2 ni tinggi lemak dan kolestrol..
geram btul ler..
nak makan byk2.tp kepala dok pikir brape byk kalori yg ade..
hahahaha...pikir punya pikir..aku makan gak...hahahahah...
so..kesimpulannye..hari minggu kali ni dapur ku tak berasap le yer..
;-p

Thursday, March 18, 2010

cuti2 malaysia..gathering family at PD(3)


















hari kedua di Bayu Beach Resort..
lepas subuh aku dah tarik selimut semula..ngantuk lg..
dingin air-cond terasa sampai ke tulang hitam..aku matikan..cik abg hidupkan balik..
sabor le lah..tp aku tertidor gak balik..
bangun dah kul 8.30 pagi,tgok bebudak tu dah hilang..makcikku cakap dah masuk kolam daa...
terus tolong makcik aku prepare sarapan..nasi goreng jer..simple..

pakcik aku tukar plan nak buat BBQ pagi ni takut mlm hujan plak..
so,cik abg ngan pakcikku pi tepi pantai hidupkan api..sambil kitorang buat sarapan..
settle semua terus angkat ayam ngan kambing yg dah marinated tu ke tepi pantai..
sedang elok arang dah jadi bara..trus panggang bahan2 td..
panggil bebudak tu makan..lps makan trus diorang sambung mandi lg..
tp kali ni,mandi laut plak..
kitorang duk kat tepi pantai sampai ke zohor..
dah kul 3 baru balik smula ke apartment..
selesai solat..
tgok bebudak tu dah tergolek kepenatan..
semua dah tertidor,aku pun same ler amik peluang tido gak..

jam 6.30 petang abg ajak kuar..
dia ckap ada pasar mlm around pekan Port Dickson..
malas rasa nak pegi tapi abg nak pegi gak..isteri mithali mcm aku ni beralah je ler...hehehe..
pergi pasar mlm sane memang best..mcm2 ade jual..
aku dapat beli kuih feveret aku..putu piring..
abang beli buah mangga..murah betul skrg buah mangga ni..
adik..beli selipar CROCS tiruan..hehe
lepas tu beli ler mcm2 makanan lg..

mlm...mmg btul hujan...
nasib baik kami dah buat BBQ pagi tadi..
so,menu malam ni nasi panas ngan ayam ngan kambing panggang td..
mkn plak ngan kuih-muih yg aku beli kat pasar malam td..
so..abis ler utk hari ni..

so,the next day is our last day here..
pagi2 budak2 tu dah hilang pi mandi kolam ngan abg dan adik..
aku just relaks2 kat apartment..
sarapan buat nasi lemak..kali ni aku msk..
makcikku letih sgt kot melayan ank2nya..
dlm kul 12 tengahari kami bersiap,mengemas,bersedia utk pulang ke rumah..

percutian kali ni best gak..
cuma 2 mlm kat sini hujan berturut-turut..
x dpt nak jln2 kat tepi pantai..sambil tgok bulan..
sambil berpegangan tangan ngan abg..hehehe..
so,next vacation is Pulau Pangkor..
nanti dah pergi,mesti update..;-)




cuti2 malaysia..gathering family at PD(2)


sambung lagi agenda cuti2 malaysia ku..
aku check in ari jumaat petang dlm kul 4 ptg mcm tu..
sampai sana terus tolong makcikku kemas2 barang kat dapur..
lepas tu lepak2 je tgok org kat luar tu mandi kolam..
sambil tu my dear epah ngan ank2 makcikku dah melompat2 nak mandi kolam gak..
tapi kitorang tahan dulu,lepaskan solat asar dulu..
azan je asar trus bebudak tu pi solat..
alangkah bagusnya kalo kat rumah mcm tu..kata makcik aku..hehehe..







so...aku ngan cik abg ditugaskan jg bebudak tu mandi smentara makcik aku masak utk menu malam tu..sup ayam...bleh mkn ngan nasi,bleh mkn ngan bihun..yummy!!
bebudak tu mandi sampai jam 7.30..itupun dah jerit suruh naik..hahaha..

aktiviti mlm ni bebas..
x buat ape pun..
aku lepak2 ngan cik abg kat tepi pantai tp x amik gambar coz terlupa nak bw kamera..
tgh jln2 tepi pantai hujan plak turun..so,berlari ler aku ngan cik abg..
rehat ler lepas tu..borak2 ngan makcik ngan pakcik sambil tgok tv..
lepas tu..cik abg dah ajak tidor dah..hehehe..
next..private ler...hahahahahaha..


Tuesday, March 16, 2010

cuti2 malaysia..gathering family at PD(1)

salam..

lama dah x update blog..
hari minggu yg lepas aku p bercuti kat Bayu Beach Resort,Port Dickson..
sebenarnya aku join family gathering makcik aku..
sebenarnya malas nak pergi..tp dah makcik aku asyik memujuk jer..
akhirnya pergilah jugak..
ni aku upload kan picture2 masa kat sana..


bilik aku ngan hubby..



lobby



ruang tamu apartment



swimming pool(ade 2,satu dewasa..satulg kanak2..)




ruang dapur(diorg ni saje buat2 sibuk tu..hehe..)

gambar2 ni masa kitorang baru sampai..
ade banyak lg gambar utk aktiviti2 kat sana..
ye ler..aku pi sana 3 hari 2 malam..
nanti aku citer aktiviti kat sana plak dalam cerita upload seterusnya...;-)

Thursday, March 11, 2010

my cupcake blog release...

syukur alhamdulillah...

hari ni aku set up satu blog baru..
http://bilamixerberbunyi.blogspot.com
utk picture2 cupcake hasil buatan ku..
buat blog ni pun kerana permintaan daripada customer,bakal customer,dan teman2 di tempat kerja..diorang kata senang nak rujuk kalo nak buat order..
so..lepas ni segala cup cake yg aku hasilkan akan aku upload picture nye..
dlm blog ni...

aku harap keputusan aku utk berkecimpung dalam arena cup cake ni..
akan berjaya kerana kalo di Seremban ni masih blum banyak yg tahu tentang cup cake ni..
permintaan nya memang belum meluas,kerna org di sini masih biasa dengan "kek sebijik"
bila sambut birthday atau apa2 majlis..
namun aku ambil risiko ini sebagai satu peluang..
InsyaAllah...
niat aku ikhlas utk menghasilkan cupcake2 yang cantik ..
yang bisa menggembirakan hati siapa saje yg makan cupcake ku nanti..
mudah2n Allah mempermudahkan segala urusan ku..Aminnnn..

Saturday, March 6, 2010

keringatku terbayar...:-)













hari ni hari yg sgt letih..
blik dari kerja..adik teringin nak makan spagetti..
trus je beli barang kat tesco..
blik rumah..beberapa tugas telah menanti..

pertama...
masak spagetti sebagai menu dinner mlm ni..
awal2 aku dah siapkan,sblum maghrib dah selesai..
kena masak cepat kerna ade tugasan lain..

kedua...
tempahan cupcake daripada kawan tempat kerja ku..
nak fondant cupcake tema warna brown..
utk majlis pertunangan anak saudaranyer..
ni first time aku buat fondant cupcake ni..
biasa buttercream ngan choc ganache jer..
tp aku terima tempahan ni utk menguji kebolehanku..
Alhamdulillah...
berhasil juga my first fondant cupcake..
simple but nice..hehee..
pukul 10.30mlm tadi aku p hantar ke rumah nye..

SO...
walaupun aku letih sgt hari ni tp aku happy..
spagetti ku mendapat pujian cik abg dan adik..
cupcake ku diterima baik oleh kawanku..
dia cakap..."cantik..bleh order lg ni.."
SILAKAN.... ;-)
jadi..kesimpulan hari ni..
walaupun penat sgt...
"keringatku terbayar...."



Sunday, February 28, 2010

cupcake 4 my beloved nephew..Amar!!



seperti yang aku janjikan pada update yg lepas...
aku updatekan pic cupcake yg aku buat sempena birthday
anak buah cik abg dan aku..
aku dapat update pic ni je..
acara majlis x dapat aku upload kan...
coz ttinggal kamera kat umah..
hehehe..

kali ni aku buat cupcake coklat..
topping with chocalate ganache..
resepi mcm biasa ler..
aku try resepi yg org masuk kat internet tu..
hias le skit ngan colour rice ngan smarties tu..
nmpak le meriah skit..
utk birthday kanak2 le katakan..

anyway..
abis jugak cupcake yg aku buat ni..
berebut-rebut budak nakkan cupcake aku tu...
kembang rasa hati ni bila mak mertua aku siap promo kat kawan2 dia..
InsyaAllah..kalo ade rezeki aku teringin nak serius buat cupcake ni utk bisnes plak...




sunday is a rest day!!





hari ahad yg panas(coz seremban lame dah x ujan)..
duk umah jer, kemas umah+laundry time..
cik abg pagi2 dah kuar pi antar adik pi tuisyen..
ari ni aku x ikut..rs malas plak nak ikut..
biasanyer kalo cik abg antar adik mesti dia trus stay kat bandar seremban..
biasa port lepak dia mesti library awam seremban..

aku malas nak ikut coz nak layan farmville..
skrg dah jadik addict plak kat benda alah ni..hehehe..
main punya main..
smp x perasan dah tengahari...

alamakkkk!!
aku blom masak lunch lg...
sat lg cik abg ngan adik nak balik..
apa lg???trus le aku ke dapur..
bersilat le aku kat dapur nak masak lunch..
selepas berhempas-pulas,siap gak lunch mknn aku yg simple..
yg penting sebelum cik abg aku sampai..
kalo x muncung sedepa ler sambil gosok2 perut tu..
so,aku masak udang+terung goreng berlado dan sup telur kentang+telur..
sup tu feveret adik aku tu..hari2 kalo msk lauk tu pun dia mmg layannnnn..

korang pun..jemputler menjamu mata jer...

*mlm ni ade birthday anak buah cik abg..aku buat cup cake jer utk present dia..nanti aku update pic nyer...

aku yg sepi...

salam...

lama rasa x ber blog ni..
brape minggu lepas aku ni busy sesangat..mcm2 hal..
byk sgt keje yg aku kena selesaikan..
senang kata aku mengejar dateline..
ke dateline kejar aku ek..

mmg rindu rs nk mencoret sesuatu dlm blog ni..
tp bila duk depan PC trus je idea tu hilang mcm buih2 ombak tu...
mungkin beberapa minggu lepas ni byk gak benda2 yg x menarik dlm hidup aku...
tp sbg manusia di muka bumi Allah ni ape je ler yg kita mampu..
selain daripada meneruskan kehidupan kita..

InsyaAllah...
lps ni aku aktif ler balik berblog ni..
mudah2n ade juga bingkisan yg bleh dikongsi bersama
dengan blogger yg lain...

Saturday, February 13, 2010

choc cupcake utk BBQ nite esok...!!



Fuuhhh...
selesai gak aku buat choc cup cake utk BBQ nite family esok...
aku buat 150 biji...harap cukup ler utk semua...
tempahan ni dr my lovely tokwan..
esok pagi2 baru bertolak ke kampung..
ingat nak blik hari ni tp cik abg ade last minute punyer keje..
xpe..yg penting dapat balik..

sempena cuti raya cina ni semua nmpknya family aku blik kg..
seronok btul..lama dah x dpt berkumpul ramai2..
kalo dah ramai yg blik ni,mcm2 cerita ler dpt kongsi bersama..
anak2 tokwan toki je 7 org..msing2 dah kawin..cucu je dah 23 org..
hampir 40 org semuanyer...
mau gamat nanti...
x sabar rasanyer hati ni..
xpe,sabar utk satu mlm lg..
heheheh...

tp apa yg penting..
pada semua yg pulang ke kampung bercuti..
hati2 di jalan raya..
jgn jadikan kepulangan anda sesuatu yg ditangisi..
pada semua kaum cina di Malaysia..
"Gong Xi Fa Cai"


* jom saksikan keindahan choc cup cake ku..hehehe





satu box 25 ketul,ade 6 box semuanyer..

Friday, February 12, 2010

hatiku terusik...geram pd si durjana...!!



apa dosa bayi perempuan ini?
walaupun kelahiran mu x diingini,mengapa kau menjadi mangsa?
mangsa kepada durjana syaitan bertopeng manusia..
aku pilu melihatmu..
namun apa daya ku,telah tertulis kau menjadi mangsa mereka..
setiap hari aku panjatkan doa..
utk mempunyai seorang anak yg comel sepertimu..
namun Allah lebih mengetahui..
Allah lebih mengerti...
amanlah kau di sana..
smoga Allah mencucuri rahmat ke ats mu..
smoga Allah juga bisa mengerti dan memakbulkan impian cinta kami...
AMINNN...InsyaAllah...

Friday, February 5, 2010

alangkah baiknya kalo malaysia...

video

td aku layan video2 best kat youtube..
so,aku jumpa satu video dari negara jiran kita,Indonesia...
video ni mengenai satu rancangan realiti di sana..
PILDACIL namenyer...

rancangan PILDACIL ni diadakan utk mencari pendakwah2 agama Islam..
yg best nyer..rancangan ni utk anak2 kecil..
agak kagum jugak aku coz kalo kat Malaysia xde citer2 mcm ni..
yg ade pun cuma utk nyanyian jer mcm Idola Kecil,Bintang Kecil,Tom Tom Bak..
so,aku rasa ini satu pembaharuan yg kita bleh buat di Malaysia ni...
selain itu,pada pendapat aku..rancangan mcm ni kalo dibuat di Malaysia..
bleh gak berdakwah utk menarik golongan2 anak2 muda,dewasa,org tua juga bisa..hehehee..

selain itu,takde ler anak2 kita ni asyik terdedah dgn dunia hiburan jer..
aku rasa kalo korang punya anak2 mcm dlm video kat ats tu..
pasti korang rasa bangga juga..
skurang2 nyer mereka lakukan sesuatu yg baik utk Islam..
so,korang tengok le video ni..
judge sendiri..
baik ke tak?
bagi aku..alangkah baiknya kalo malaysia ade rancangan mcm PILDACIL ni...

~warna-warni kek marble~

mlm td lepas dinner,
teragak nak makan kek marble..
so teringat plak dlm blog intan izani ade update resepi kek marble ni...
aku pun surf ler kejap,catat resepi dlm buku masakan aku..

sambil dok prepare bahan2 kat dapur,
cik abg dok ckp..
"ayg abg ni x reti duk diam ke?..apa plak le dia nak buat ni?"...
so,aku ckp ler aku nak buat kek marble...amik resepi intan..nak try test..
cik abg aku stuju coz dia ckp buat ler lebih..bleh antar umah mak ngan bawa blik kg. esok..

buat punya buat..Alhamdulillah....
menjadi plak...
kira ok ler utk org yg 1st time buat mcm aku ni..
so,thanks intan...menjadi resepi ko tu..
cuma aku tambah warna merah skit..
nk bagi lagi cun..hehehe...

nanti,byk2 lg le update resepi..bleh aku try test buat...




Tuesday, February 2, 2010

bile sang isteri malas memasak..hahaha..



hari ni aku mmg tahap malas giler nak msk..
so,ajak cik abg mkn kat luar..
my dear eiyffah nak mkn bubur ayam kat Marrybrown..
so,kitorang ok jer...mn2 pun bleh..
lgpun kat Marrybrown ni kira byk gak pilihan selain drpd ayam goreng...


bile smp sane..
aku ngan cik abg order mee kari..adik mkn chick a' licilious...
eiyffah ape lg?
her feveret chicken porridge..
order gak mix salad utk semua..



lps mkn..lepak2 dulu..borak2..
tanye perkembangan pelajaran adik..
lps tu abg ajak blik kg(labis,segamat) jumaat ni...
yahoooooo...
mmg rindu dh kat tokwan ngan to'ki..
mcm paham2 je cik abg aku ni...
aku apa lg?mcm org ngantok dsorong bantal ler...
trus setuju ler...
hahahaha..
thanks abg..kerna dirimu sgtler mengerti diri ini...



lepas tu trus ler blik umah..
tugas sang isteri masih blum selesai...
nak iron baju ngan prepare bahan utk sarapan esok..
"macaroni goreng"
sape yg dah kawin mesti stuju,tugas sang isteri mmg xpernah selesai kan??

misi aku berjaya!!!

update kali ni aku tujukan khas buat sorang teman(zaem) ..
yg kata aku x reti buat cup cake...
hari tu aku ngaku sbb 1st time aku buat cup cake aku penyek semacam..
sbb ari tu aku tensen,aku msuk kat fb bgtau member2 tensen sbb buat cup cake penyek tu..
ade ke patut si zaem ni kata aku x reti masak..
maybe dia x pernah tgok blog aku ni kot..
padahal ade gak mskn2 dr dapurku yg aku update dlm blog ni..

jd..mlm td aku mencuba lg..
aku amik kritikan zaem tu sbg sesuatu yg positive..
dengan sokongan suami tercinta..
akhirnya...
aku berjaya selesaikan misi 'menutup malu'..

anyway,thanks le zaem...
kata2 ko buat aku trus mencuba..
special thanks gak to sifu "eri shadzrin"& member2fb lain yg beri peransang..
bangga sgt dapat antar 1 box pada mak mertua...
dapat pujian dr mak mertua...
sayanggg makkkk....!!!


sblum dibakar..

dah masak...

after simple decoration...!!

Saturday, January 30, 2010

preview movie "Ketika Cinta Bertasbih 2"


hari ni aku x kuar pun even hari minggu+dpt gaji..
kurang sihat siket..
so,masa dihabiskan bersama ngan cik abg baring2 sambil rilex2 jer...
so,lps tu kitorg tgok satu movie indonesia "ketika cinta bertasbih 2"
citer ni lanjutan daripada citer ketika cinta bertasbih ari tu & aku dah pernah preview pun citer tu..


kali ni citer ni difilemkan di sekitar Indonesia saje tidak seperti KCB pertama,yg menjadikan Mesir sbg lokasi penggambaran...
walaubagaimanapun citer ni ade kekuatannye yg tersendiri...
byk gak scene2 yg sedih dan menyentuh hati..
x sangka cik abg aku menitiskan air mata tgok satu scene dlm citer ni..
yg mana masa tu ibu Khairul Azzam(hero) meninggal dunia kerna ditabrak dgn lori...

apa yang aku suka ttg citer ni sbb unsur islamik yg cuba dipaparkan..
ttg kehidupan manusia d muka bumi ini..
ttg jodoh dan cinta kerana Allah..
ttg ketulusan hati seorang pemuda mencintai Allah dan agamanya..
sungguh memberi impak besar dalam hidup ku serta cik abg..
di mana,kita perlu lebih redha dan yakin dengan segala ketentuan takdir Allah dlm sesebuah percintaan dan hubungan suci suami isteri...


bagi aku,kalo siapa nak tgok citer ni kenalah tgok KCB yg pertama dulu..
baru bleh menyelami hati watak2 dalam citer ni..
baru mengerti dgn apa yg mereka cuba sampaikan..
kira citer ni mmg sesuai utk semua yang ingin memahami cinta,mencari cinta,
mengenal cinta dan merealisasikan cinta mereka...
so,korang cube ler layan citer ni..
lgpun citer ni pelakon perempuannyer mmg asli bertudung,bukan sekadar lakonan...
so,korang cuba tgok dulu> trailer citer KCB2 ni...