sayang selamanya...

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, January 12, 2010

ketika cinta bertasbih


mlm td tonton satu movie indonesia..
"Ketika Cinta Bertasbih"
best sgt citer ni..kisah cinta dlm islamic surrounding..
sbenarnya citer ni adaptasi novel dari penulis tersohor indonesia..
"Habiburrahman El Shirazy"
aku mmg minat baca novel dari dia ni...
penulis ni seorg student Al-Azhar di Cairo..kalo x silap aku ler..

dr first novel dia aku dah baca..
dr Ayat-Ayat Cinta smp ke citer Ketika Cinta Bertasbih ni..
memang aku xde tinggal..
so,mlm td baru berkesempatan tgok citer ni..padahal dr next week lg aku dah download citer ni..
mmg best..kalo sape yg minat Islamic Love mmg patut tonton citer ni..

sedikit sinopsisnyer..
hero(khairul azam) ni pelajar kat al-azhar dah sembilan tahun blajar d sana tp blum lulus lg sbb dia ni org susah..smbil blajar dia berniaga 'tempe' di sana..dgn duit tempe tu ler dia belajar dan hidup..dia dpt firasat ttg sorg perempuan yg akn jadi isterinya..
so,mcm2 ler rintangan nyer..so?
korang tengok ler citer ni sendiri..
mmg best dan x rugi ditonton..
InsyaAllah...


4 comments:

Ummu Solehah Muhammad said...

nak promosi sikit hehehee http://wadahcintasolehah2.blogspot.com/2010/01/terbaru-dvd-ketika-cinta-bertasbih-2_11.html

fashah84 said...

ummu..

thanks 4 the info..
best kan citer ni...

Ummu Solehah Muhammad said...

^_^ haah best,ending yg best ^_^

intan izani said...

ayat2 cinta aku da nengok
best
yg ni belum lak
tunggu main kat tv jelah