sayang selamanya...

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, January 22, 2010

Si Tanggang versi moden!!


sedih rasa hati ni bila baca satu artikel dalam kosmo hari ini..
seorang ibu terbang jauh dari Sarawak ke Selangor semata-mata nak jumpe anaknyer...
sanggup plak bergolok-gadai harta,pinjam plak ngan sedara mara,
semata-mata nak jumpa ank perempuannyer..
sampai di Serdang,Selangor x jumpe rumah,polis plak tolong carikan..
rezeki Allah beri peluang pd makcik tu dpt jumpe anaknyer..

tp syg...
kasih ibu itu tidak dinilai oleh anak tu..
malahan ibu tu dihalau keluar oleh ank tu..
x beri peluang lgsung ibu tu melepaskan rasa penat lelahnya utk jumpe ngan ank dier tu..
sampainyer hati anak derhaka seperti itu..

aku kalo dgr kisah mcm ni mmg cepat rs sayu hati ni..
sbb,sejak umur 9 tahun mak aku dah meninggal dunia..
bukan senang hidup tanpa ibu ni..
mungkin skrg pada ank2 yg melawan ibu mereka bleh bergembira..
tp.bila ibu dah tiada baru tahu betapa pentingnya kasih dan restu ibu dlm kehidupan kita..
x dapat nk bayangkan 1 hari pun tanpa kasih ibu..
sedih sgt...huhuhu..

so,pd semua..
ingatlah..kasih ibu membawa ke syurga...
tiada siapa pun yg dapat gantikan ibu kita...
walaupun ibu pernah melakukan kesilapan,siapalah kita utk menilai...

*Al-Fatihah buat ibu ku tercinta....Zainab Bt Hassan...Alfatihah......

4 comments:

intan izani said...

bile dah hidup ditimpa bala nanti
baru die tahu langit tinggi rendah
baru die meraung kat kubur ibu dia

fazee,
cube ko buang word verification kat comment ko ni
ko g bhg customize-setting-comments

1. ko buat comment form tu= pop up window
2.pastu kat bawah sikit ada word verification=no

ok?
memudahkan org nak komen

fashah84 said...

intan..

aku dah tukar dah..
thanks...my beloved sifu...:-)

Ummu Solehah Muhammad said...

sampainya hati si anak...:( tidak tahu kah dia betapa susahnya si ibu mengandung dan membesarkan dia...

fashah84 said...

ummu solehah..

tu ler...sy sedih baca artikel tu..kalo le dia tau mcm mn sshnyer nk lahirkan dia baru dia tau menghargai jasa seorg ibu kan...