sayang selamanya...

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, April 13, 2011

BEN ASHAARI BICARA KASIH AYAH ..

Assalamualaikum...

tertarik hati nk join segmen ni..
Abg ben buat segmen ni utk ayah tercinta...

Santai Bersama BEN ASHAARI


pic kat bawah ni pic masa aku bertunang...
rasanya x banyak pic aku ade amik ngan ayah bila dah besar ni..last pon kalo x silap masa kawen ade le sekeping dua...


banyak kenangan manis bersama ayah...
ayah seorang yg pendiam,x pernah marah2 sgt..
kalo arwah mak marah kami adik-beradik ayah biasanye jd pendamai...
bila Allah lagi sayang arwah mak aku,
ayah ler jadi pengganti yg menjlnkn tanggungjwb mak utk kami..
mak meninggal awal,masa tu aku baru jer 10 tahun..adik2 kecik lg..
jd ayah sentiasa bersama kami bila kami memerlukan mak dlm hidup kami...huhu..

tapi segalanya berubah...
menjadi kenangan pahit pula buat aku dan ayah...
bila ayah berkahwin lagi...
seorang perempuan bergelar ibu tiri memisahkan kasih sayang kami adik beradik..
persetujuan kami utk mmbenarkn ayah berkawen lg rupa2nya menjadi satu permulaan derita kami adik beradik...
biarlah derita itu ku simpan sendiri...aku x mau ingat semua tu lg...

apa yang pasti aku tau...
ayah sgt syg kami adik-beradik...
cuma keadaan memisahkan kami..
sob...sob...sob....
:-(

bg menjawab soalan abg ben..
bg aku cara nk didik anak yg terbaik ialah sentiasa terapkan nilai2 agama serta akhlak yg mulia agar menjadi benteng kepada anak2 kita nnti..InsyaAllah...

16 comments:

Zanna Orked said...

Simple story but touch my heart. Ayah hanya satu sampai mati!

Salmiah said...

so touching... ayah mmg selalu jadi orang tengah...

intan izani said...

so, ini rupenye ayah ko. mengingatkan cerita2 ko dulu, semakin syahdu aku. semoga ada sinar dalam hubungan korang. he must miss u much kan?

Dekcik said...

singgah lah blog dekcik..
bce ngah penuh hayati..

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

fashah84 said...

zana...

thanks 4 reading my story..

fashah84 said...

salmiah..

touching kan??huhu..

fashah84 said...

intan...

yup..tu ler ayah aku...hensem kan..haha..syahdu kan...aku type siap ngalir air mata lg..thanks intan..selalu doakn aku yer...

mas saari said...

salam singgah!
begitulah kasih sayang dan pengorbanan seorang ayah..mmg tiada tandingnya!

fRaMe+LenSeS said...

tade yang lebih tacing dari kisah Ayah dan Mama.

Nadh sayang ayah nadh jugak.. ;)
Salam singgah salam ziarah dari nadh..
kita jadi anak soleh solehah untuk Ayah ye. yang mendoakan kebahagiaan depa dunia dan akhirat..

Nadh datang melawat ni.. ;)
kisah anak Ayah Budak Nakal

Lulu caldina said...

segmen ni bagus, tapi sebak nak buat... sayang papa lulu...semoga ibu bapa kita sentiasa dirahmati...

faraa halim said...

saya sedih bce cerita akak ermmmm

fashah84 said...

mas..

ye...betul tu...

fashah84 said...

frame...

InsyaAllah..

fashah84 said...

lulu..

Aminnnn...

fashah84 said...

faraa...

memg sedih..tp hidup perlu diteruskan..;-)

Ticer Syah said...

i lost my dad two years ago.. and it was the most painful thing happened in my life...

losing ur love ones memang la menyakitkan especially dengan cara yg camni (kawin lagi) huhuhu..

tapi kot mana pon, he is still ur father.. should love him and take care of him whenever you have the chance bfore it's too late dear :)